Картофени мишки

Продукти:
1 кг. средно големи картофи, 1 връзка зелен лук, репички, черен пипер на зърна или каперси, дръжки магданоз, сирене.
Приготвяне:
Сварете картофите. След това ги обелете. Мишките се декорират по следния начин: от 1 картоф се приготвя една мишка, стрък зелен лук се декорира за опашка, нослето и ушите на мишката се декорират с репички, очите със зърна черен пипер или каперси, мустачките с дръжки от магданоз. За украса в чинията се поставя парченце сирене.

Яйца корабче

Продукти:
12 твърдо сварени яйца
2 червени, зелени или жълти чушки
Червен пипер
Приготвяне:
Сварените яйца се разрязват на 2 части. След което се нарязват чушките под формата на малки триъгълничета. Жълтъка на яйцата се поръсва с червен пипер и след това се декорират яйцата с чушките като кораб.

Сандвич цвете

Продукти:
1 нарязан хляб на филии,картофена салата .
Приготвяне:
Филийките хляб се изрязват с подходяща форма (цвете или др.). Картофената салата можете да си приготвите вкъщи или в краен случай можете да закупите такава от магазин. След което сандвича се нарежда по следния ред: хляб, картофена салата,хляб.

Плодови шишчета

Продукти:
Всякакви видове плодове (ягоди, череши, пъпеш, диня, грозде, киви, ананас, банан, и др.)
Приготвяне:
Плодовете се измиват добре и се нарязват на малки парченца след което се нанизват на шишчета (дървени или пластмасови според избора на домакинята).

Сандвич мобилно телефонче

Продукти:
Хляб, масло (маргарин), шунка, тост сирене, кашкавал, чушка, грах, царевица, марули.
Приготвяне:
Нарежете хляба на филии, намажете всяка филия с масло (маргарин), украсете сандвича според оказаната картинка, като за декорация използвате останалите продукти.